ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ με μαλτιτόλη
ΥΛΙΚΑ
Ø 500 gr μίγμα για κέικ βανίλια με μαλτιτόλη
Ø 175 gr αυγά (περίπου 4)
Ø 150 gr ηλιέλαιο
Ø 112,50 gr νερό
Ø 15gr ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικό)
Ø 50gr ξηροί καρποί (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ (με φτερό) και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα για 5-6 λεπτά. Καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου, ανεβάζετε στη 2η ταχύτητα και συνεχίζετε για ακόμη 5 λεπτά. Σε περίπτωση που θέλετε ξηρούς καρπούς, τους προσθέτετε και χτυπάτε για ακόμη μισό λεπτό.
Τοποθετείτε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε στους 170˚C με 180˚C για 40 με 45 λεπτά. (οι οδηγίες αυτές είναι ενδεικτικές και ποικίλλουν ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου και των ιδιοτήτων του φούρνου σας).
Ακολουθεί η «ασφαλής» γλυκιά απόλαυση !!! Καλή επιτυχία.
κωδικοί Sweet Shopping Therapy:
Ø Μίγμα για κέικ βανίλια με μαλτιτόλη (OF-kema)
Ø Ξύσμα πορτοκάλι (G-01-2503 )
Ø Καρυδόψιχα (YL-014)
Ø Αμυγδαλόψιχα (YL-006)
Ø Φόρμα χάρτινη (G-PL13001)